Opfok

"Met veel enthousiasme & liefde voor het vak gerund."

Accommodatie

Onze voormalige boerderij voor runderen, is nu omgevormd tot opfokstal. Het grote voordeel wat we hieruit hebben zijn de enorm grote, lichtrijke stallen (6mx12m) en het handige gangsysteem door heel de stal, die het werken met jonge paarden veel veiliger alsook aangenamer en minder stresserend maakt voor onszelf alsook voor de veulens & jaarlingen. 

De stal is deels onderbouwd door aanliggende weides. Dit geeft ons een goede isolatie. 's Zomers is het telkens frisser, 's winters hebben we een aangename (iets warmere) temperatuur op stal. 

De boerderij heeft een oppervlakte van 24 hectare, met aanpalend gras en weiland. U bent dus het gehele jaar door, ieder seizoen, bij ons aan het juiste adres! Ons weideseizoen start vanaf +- april tot +- november zolang het weer ons toelaat. De paarden komen op gedraineerde weides te staan met automatische waterbakken. Al ons grasland is uiteraard ook in eigen beheer, maaien, bemesten, kalken etc.

Stalbeleid

Een goede basis naar een jong volwassen paard in balans start bij een goed stalbeleid. De ruime stallen zijn voorzien van een dik strobed, waar voldoende beweging niet ontbreekt. De stal is heel lichtrijk en voldoet aan de sociale noden van de paarden. 

We werken enkel en alleen met het beste rantsoen. Ons hooi, die 24/7 rijkelijk beschikbaar is, is uit eigen beheer. Enkel op deze manier kunnen we de kwaliteit controleren en garanderen! Afhankelijk van veulen, jaarling of ouder wordt ons rantsoen aangepast. Doordat we zoveel mogelijk in eigen beheer doen, kunnen we alsook onze pulp & maïs van uiterste kwaliteit aanbieden. Dit wordt uiteraard gecombineerd met een (veulen) basisbrok of krachtvoer van Lannoo. We werken in nauw contact met Lannoo Paardenvoeders & hebben hiermee een goede samenwerking en opvolging. Want kwaliteit dragen wij hoog in het vaandel!

Een veilige thuishaven

Het is van belang dat we bewust moeten zijn van hoe noodzakelijk het is om ons jong paard te laten opgroeien in groepsverband. Dit heeft ons enkel en alleen positieve ervaringen opgebracht. Vanzelfsprekend is dat we het kuddegedrag in de gaten houden. Wij matchen onze kuddes op basis van leeftijd & gedrag. Enkel op deze manier kunnen we u als eigenaar een veilige thuishaven garanderen. 

Referenties


Luc Ruant

Owner of Picobello Horses

"We hebben afgelopen winter heel wat jonge paarden ondergebracht in de opfok van Cardosse. 

Het is een aanrader uw opfok in hun handen te geven, de dagelijkse begeleiding en passie van Antoine en Valentine spreken boekdelen.
Nogmaals bedankt voor de stipte verzorging van onze edele youngsters en drachtige merries, het is altijd een plezier hen te komen zien."